Raphaella SMITS
Raphaella Smits, classical guitarist
xxx
PERSMAP

startpagina

nieuwsbrief

abonneer je

discografie

biografie

instrumenten

interviews

reisschema

persmap

kritieken

links

contact

ENGLISH
VERSION

"Raphaella Smits is een gitariste van wereldformaat!" Fred Brouwers
"Wij rekenen Raphaella Smits onomwonden tot de grote virtuozen van ons land." Jeugd & Muziek
"De cd werkt als een heerlijk gedoseerde muzikale vertelling die de tijd een vol uur stillegt en je in een vredige, sensuele roes brengt." JP, De Standaard.Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is La Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how.


Op haar onnavolgbare wijze bespeelt Raphaella Smits achtsnarige gitaren en historische instrumenten. Naast recitals als soliste verzorgt zij tevens optredens in kamermuziekverband met gerenommeerde collega's die haar bijzonder waarderen. Meer dan vier decennia is zij een vaste waarde op de internationale concertpodia en muziekfestivals, en in de media.

Raphaella Smits realiseerde reeds 21 plaatopnamen.
Vele van haar cd's staan op de lijstjes van muziekliefhebbers en vakspecialisten.

Zij geniet een grote faam als begeesterende pedagoge. Raphaella is verbonden aan het Lemmensinstituut te Leuven en geeft ook regelmatig meestercursussen in West- & Oost-Europa, in Noord- & Zuid-Amerika en in Japan.

Geregeld vragen organisatoren van internationale gitaarwedstrijden haar als jurylid of voorzitter. Hierbij getuigt zij van veel empathie, een uitzonderlijk scherp gehoor en een objectief beoordelingsvermogen.